stavretta

stavretta

Τρύπησε με μαχαίρια μωρό γιατί ήταν μαύρο!

Τρύπησε με μαχαίρια μωρό γιατί ήταν μαύρο!

Το είδατε σε κανένα μεγάλο κανάλι να παίζει πρώτη είδηση ως κρούσμα ρατσισμού και ξενοφοβίας; Όχι φυσικά! Την απάντηση την ξέρετε πλέον..

φωτογραφία από το νοσηλευόμενο στην εντατική κοριτσάκι
φωτογραφία από το νοσηλευόμενο στην εντατική κοριτσάκι 

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Ένας 59χρονος στο  Tel-Aviv κάρφωσε με ψαλίδια στο κεφάλι ένα  μωρό  1,5 έτους, κόρη μεταναστών από την  Ερυθραία, χριστιανικής ομολογίας.
Οι γονείς του, δύο 27χρονοι ο Ιορδάνης και η Μοula δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η κόρη τους έπεσε θύμα ειδεχθούς εγκλήματος μπροστά στα μάτια τους.

«Ήθελα να σταματήσω την τρομοκρατία των μαύρων, δήλωσε απαθής ο δράστης που κατηγορείται για έγκλημα μίσους.
Το κατηγορητήριο που συνέταξε Εισαγγελική αρχή  του Tel-Aviv επιβεβαιώνει ότι ο Mordechai Michael Tzerki 59 χρονών ομολόγησε στην αστυνομία την πράξη του αλλά και το κίνητρό του  ” γιατί τους μισώ ,είναι μαύροι και μας δημιουργούν προβλήματα .”
Το κατηγορητήριο δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
«Κάποια στιγμή δεν θυμάμαι πότε ακριβώς πήρα την απόφαση να μαχαιρώσω ένα μαυράκι » δήλωσε στην αστυνομία.Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι “ήθελα να την σκοτώσω,ήμουν βέβαιος ότι την σκότωσα.
Η κόρη της πόρνης είναι νεκρή; 
Ήθελα να την σκοτώσω.
Είμαι βέβαιος ότι θα πεθάνει.”
Η  1,5 έτους μικρή από την Ερυθραία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ιchilov αφού τα ψαλίδια που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά την επίθεση εισχώρησαν αρκετά στο κρανίο και προκάλεσαν εγκεφαλική αιμοραγία.
Το συμβάν έγινε σε πολυσύχναστο σημείο κοντά  σε κεντρική στάση λεωφορείου στο νότιο Τel-Aviv (Haaretz).
Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται από την έντονη παρουσία μεταναστών.
Ο Tzerki είδε την μητέρα να περπατά με τον αδερφό της και τη μικρή. Tους πλησίασε από πίσω χωρίς να τον αντιληφθούν και κατάφερε αλεπάλληλα χτυπήματα με τα ψαλίδια στο κεφάλι της μικρής . H μητέρα αν και σοκαρισμένη παρέδωσε το παιδί στον αδερφό της και άρχισε να καταδιώκει τον επίδοξο φονιά καλώντας σε βοήθεια τους περαστικούς . Τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.
Η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως  βαραίνει τον δράστη.Κατά την ανάκριση ήταν φανερά εκνευρισμένος και τέθηκε σε προσωρινή κράτηση για ένα 10ημερο ώστε να διαπιστωθεί η ψυχική και διανοητική του κατάσταση.
Η επίθεση προκλήθηκε δύο ημέρες πριν από την πορεία διαμαρτυρίας που είχαν προαναγγείλει και διοργάνωσαν ενώσεις μεταναστών από την Αφρική στην πλατεία Rabin Square. Το κύριο αίτημα τους είναι η αλλαγή πολιτικής που διέπει το νομικό καθεστώς του ασύλου και επιτρέπει την φυλάκιση για άτομα που έχουν υποβάλει αίτημα απόκτησης ασυλίας.Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο  Tel Aviv κραδαίνοντας με οργή την φωτογραφία του ανυποψίαστου θύματος. Στο Ισραήλ έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια περιστατικά άγριας βίας και κακομεταχείρισης αφρικανών μεταναστών στην πλειοψηφεία χριστιανών από Αιθιοπία και Ερυθραία.
Eritrean-Baby

Διαδηλωτές κρατούν αφίσα με το παιδί και τα ψαλίδια
Διαδηλωτές κρατούν αφίσα με το παιδί και τα ψαλίδια

Πηγές:  Jerusalem Post (16/01/14),Haaretz,CCTVnews
pentapostagma.gr












ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ... ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (stavretta),

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ ...  ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 (stavretta),